Compozitiile torturilor Les Pivoines, alege compozitia perfecta pentru tine

Stiu, cand sunt prea multe lucruri de rezolvat intr-un timp atat de scurt, risti sa nu mai vezi frumusetea momentelor. Totul devine o alergatura si doar o lista lunga care asteapta sa fie bifata. Uneori chiar pierzi din vedere detalii importante, sau chiar alegi fara sa te gandesti de doua ori. Hai sa simplificam totul, pentru ca tu trebuie sa fii cea mai fericita in aceste momente.

Tortul de nunta face parte din cele mai importante momente ale serii. Este esential. Vorbeste despre voi si va reprezinta. Lumea intotdeauna va intreba “Cum a fost tortul?” si ” Cum a fost rochia?” Acestea sunt intrebarile care vor ramane chiar si peste zeci de ani, cand va veti aminti cu bucurie de acel moment feeric. Si daca stii cat de importante sunt aceste doua elemente, nu ai cum sa nu te stresezi si sa-ti fie teama ca nu ai facut alegerea potrivita. Cu rochia de mireasa, din pacate nu te putem ajuta, insa cu tortul de nunta, suntem aici pentru tine.

Nimic nu este mai simplu decat sa alegi un tort de nunta Les Pivoines. Ca atunci cand erai mica si iti imaginai rochia de mireasa “vreau sa fie cu o funda mare, si cu dantela, si cu perle multe, si cu volane ca de printesa” insa totul era in imaginatia ta, nu a venit nimeni sa iti si arate in viata reala.

Cu noi, doar atat trebuie sa faci, viseaza! Spune-ne ce iti trece prin minte, cum ti-ai imaginat tu tortul tau de nunta. “Cu flori mari si colorate in nuante pastel, cu porumbei pictati care zboara unul spre celalalt, cu dantela exact ca cea de pe rochia mea de mireasa, iar sus, pe tort sa curga un rau de perle sidefate” Ce frumos este sa visezi, mai ales atunci cand stii ca visele devin realitate. Noi iti vom indeplini aceste vise. Spune-ne ce ai visat, iar noi vom crea tortul din visele tale, complet comestibil, desigur.

Si pentru ca gustul este inima tortului, acesta trebuie sa fie divin de delicios. Mai jos am pictat pentru tine toate compozitiile noastre de tort, cu explicatiile de rigoare, hai sa le vedem.

Compozitiile se impart in trei categorii: Queen, Duchess, Princess. Diferenta dintre cele trei este data de complexitatea compozitiilor. 

 

QUEEN

Categoria de compozitii Queen se remarca prin gusturi desavarsite si bogate.

Rich Fruit Cake

Tortul Rich Fruit Cake este tortul Statement al Reginei Elisabeta si al curtilor regale din Marea Britanie. Acest tort este traditie in randul nobilimii din Marea Britanie si a fost prezent inca de la nunta Reginei Victoria cu Regele Albert, in 1840. Aceeasi compozitie a fost prezenta si la nunta lui Lady Diana cu Prince Charles precum si la nunta lui Prince William cu Kate Middleton. Stiai ca in traditia lor o felie din tortul de nunta trebuie pastrat, pus intr-o caseta speciala si acoperit cu un servet din dantela, urmand ca peste zeci de ani sa fie deschisa? In 2015 a fost scoasa la licitatie felia din tortul de nunta a lui Lady Diana cu Prince Charles, felie de tort de 34 de ani, si a fost vanduta cu $4000. Felia nu mai era comestibila, desigur, insa era plina de amintiri.

Dupa lungi si intense cautari, pentru ca reteta originala nu este la indemana oricui, am descoperit reteta faimoasa. Astfel ca daca vrei sa te simti ca o adevarata regina, stii ce sa alegi.

Blatul este cu fructe deshidratate si fructe confiate precum merisor, goji, afine, smochine,curmale si mango, ce se lasa la macerat cel putin 48 ore in lichior de cirese. Restul ingredientelor folosite in compozitia blatului sunt: unt irlandez, zahar Muscovado, vanilie de Madagascar, lapte si oua. Reteta originala nu cuprindea si crema de Mascarpone, insa textura sa fina si foarte putin indulcita, completeaza perfect gustul bogat al blatului. Tortul este acoperit cu martipan, cu continut de 70% migdale, iar pentru o finisare dreapta si un aspect final perfect, se acopera martipanul cu un strat subtire de Royal Icing. Promit ca voi face o postare despre Royal Icing pentru ca este cu adevarat regal si are in spate o istorie extraordinara. Aici fondantul este optional.

Tort Les Pivoines cu fructe

 

Mozart Torte

Aceasta compozitie de tort are ca inspiratie delicioasele bomboane Mozart, de origine austriaca. Pentru ca noi suntem innebuniti dupa acel gust desavarsit si acele arome incantatoare, pentru ca oricine viziteaza Austria nu pleaca fara o cutie de Mozartkugeln, noi ne-am gandit sa realizam chiar un Mozart Torte. Si este extraordinar de bun.

Blatul este facut cu ciocolata belgiana cu continut de 54% cacao, unt irlandez, lapte, oua, si insiropat cu lichior de ciocolata si crema de whiskey. Crema de nougat, cu alune de padure, usor amaruie datorita continutului de ciocolata, si crema de fistic bogata in aroma ce se echilibreaza perfect cu stratul de martipan cu continut de 70% migdale. Tortul este acoperit cu Ganache facut din ciocolata cu frisca din smantana naturala, care pe langa faptul ca este delicios are si rol de protectie si pragateste tortul pentru aplicarea stratului de fondant. Stratul de fondant este foarte important pentru un tort, pentru ca ocroteste continutul acestuia si prin aplicarea sa corecta si minutioasa se dobandeste acel efect de tort finisat intr-un mod imaculat, ca o panza de pictura, pregatind astfel tortul pentru decor.

Tort Les Pivoines Mozart

 

Amaretto Desire

Bautura Amaretto a fost inventata in anul 1525 de catre muza pictorului Bernardino Luini. Pictorul Bernardino Luini, elev a lui Leonardo da Vinci, a fost solicitat pentru a picta biserica din Saronno. Cum biserica era dedicata Fecioarei Maria, Luini trebuia sa o picteze pe Fecioara Maria, insa avea nevoie de un model. Astfel a intalnit-o pe muza lui, al carei chip l-a folosit ca si model in mai multe picturi ale sale. Ca sa ii arate recunostinta si multumire, tanara fata, care nu dispunea de resurse financiare, i-a oferit lui Luini un brandy in care a pus samburi de caise.

Amaretto este un lichior iubit de multa lume, datorita aromei specifice. Blatul cu amaretto este extraordinar de mancat chiar si simplu. Insiropat cu lichior amaretto, noi l-am combinat cu o crema fina de caise, fiindca merge sublim cu aroma de samburi de caise, un crunch de migdale facut in unt si crema de whiskey, si pentru un contrast acrisor, o crema de portocale cu portocale confiate. Tortul este acoperit cu Ganache facut din ciocolata si frisca din smantana naturala si pentru o finisare impecabila, acoperit cu fondant.

Tort Les Pivoines Amaretto

 

DUCHESS

Categoria de compozitii Duchess se remarca prin delicatete dar in acelasi timp gust deplin.

 

Confetti Surprise

Tortul Confetti Suprize este o nebunie. Perfect pentru nunta dar potrivit si pentru botez. Aromele sale dulci-acrisoare se imbina extraordinar, este pura veselie. Blatul este facut cu unt, lapte, oua si vanilie de Madagascar, la care, pentru un strop de culoare adaugam praf de stele colorat (complet comestibil desigur) si il insiropam cu esenta de vanilie de Madagascar.  Crema cu mure, dulce-amaruie si bezeaua crocanta, se imbina frumos cu gelee-ul de coacaze negre, facut de noi, in laborator.

Compozitia se acopera cu un strat protector din ganache, facut cu ciocolata si frisca din smantana naturala, si il pregatim pentru ultimul strat, si anume acela de fondant. Tortul se poate lasa si la stadiul de ganache, facut fie din ciocolata neagra sau ciocolata alba, insa optiunile de decor sunt mai numeroase atunci cand acoperim tortul cu fondant.

 

Tort Les Pivoines Confetti

 

Neapolitan Posh

Tortul Neapolina Posh are la origine o reteta din Napoli si dateaza inca din secolul 19. Stiul Neapolitan insemna pe atunci conceptul de mai multe arome. Initial cele trei arome erau nuantele de pe steagul Italiei: verde (fistic), alb (vanilie) si rosu (cirese), insa acea combinatie de arome nu a fost foarte iubita in randul prajiturilor, astfel ca stilul neapolitan este acum cunoscut pentru aroma de vanilie, capsuni si ciocolata.

Noi adaptam stilul neapolitan astfel: Blat cu ciocolata neagra si blat cu ciocolata alba, insiropate in crema de lichior, crema cu capsuni si crema cu vanilie, si gelee-ul de capsuni. Iubit si pentru efectul sau cromatic (ciocolata, vanilie, capsuni), stilul neapolitan este folosit nu doar pentru torturi ci si pentru inghetata.

Tort Les Pivoines Neapolitan

 

Waldorf Red Velvet

Tortul Red Velvet este tortul traditional din Statele Unite ale Americii. Reteta originala a tortului Red Velvet apartine celebrului hotel de 5 stele din Manhattan, Waldorf-Astoria. Initial, fara adaosul de colorant alimentar rosu, s-a observat o reactie chimica a acidului atunci cand se combina ciocolata amara si cacao pudra cu un alcaliu (bicarbonat de sodiu), astfel nuanta maronie a ciocolatei devenea rosiatica. Prin adaosul de praf de copt, nuanta de maro a ciocolatei se intensifica. Culoarea de rosu intens a blatului se obtine insa, in zilele noastre, si prin adaos de colorant alimentar. Insa gustul blatului Red Velvet este intr-adevar unicat, prin continutul sau de ingrediente mai neobisnuite.

Tortul Red Velvet se mai numea “red mystery cake” sau ” $300 cake”, termenul de Red Velvet a aparut in anul 1959. 

$300 cake, de ce? Povestea este foarte amuzanta. O clienta a hotelului Waldorf Astoria, a coborat intr-o seara din camera sa pentru a lua cina in restaurantul hotelului. La final aceasta a comandat o felie din tortul Red Velvet, si pentru ca i-a placut extraordinar de mult, ea a cerut reteta chelnerului care o servise. Chelnerul s-a conformat si i-a adus reteta. Cand a primit nota de plata, clienta hotelului a observat ca reteta solicitata venea cu un pret, acela de $300. Femeia suparata, ca sa se razbune, a publicat reteta tortului Red Velvet in ziarul News Journal editia din 25 Mai 1959. Astfel a devenit reteta hotelului Waldorf Astoria pentru Red Velvet cake cunoscuta.

Tort Les Pivoines red velvet

 

PRINCESS

Categoria de compozitii Princess se remarca printr-o simplitate delicioasa. Sometimes, less is more!

 

Light Vanilla

Blat cu vanilie de Madagascar si unt, insiropat cu esenta de vanilie si lamaie, crema delicata de vanilie si gelee de capsuni, acoperit cu ganache de ciocolata cu frisca, iar la final, fondant.

Tort Les Pivoines Vanilie

Chocolate Passion

Pentru iubitorii de ciocolata, blat cu ciocolata, insiropat cu lichior de ciocolata, crema cu ciocolata cu 54 % continut cacao si gelee de fructe de padure. Tortul este acoperit cu ganache facut din ciocolata cu frisca din smantana naturala.

Tort Les Pivoines ciocolata

 

Pure White

Blat cu ciocolata alba insiropat cu esenta de vanilie, crema delicata cu ciocolata alba si crema de caramel facut cu unt si smantana naturala.  Tortul este acoperit cu ganache facut din ciocolata cu frisca din smantana naturala.

Tort Les Pivoines caramel

 

Tie ce crezi ca ti se potriveste? Daca ai nevoie de indrumare noi iti stam la dispozitie pe e-mail la orders@lespivoines.ro

 

Poti solicita o consultatie gratuita, unde vom decide impreuna compozitia cea mai potrivita pentru voi, si vom crea designul tortului vostru de nunta, special creat pentru nunta voastra, un model de tort unicat. 

Si poti rasufla usurata, stii ca esti pe maini bune, si stii ca vei avea cel mai frumos tort de nunta.

 

Solicita oferta de pret la orders@lespivoines.ro

 

Yours truly,

LesPivoines_writing1